top of page
Millhouses

OVER CITY BEERWALK

U wandelt niet zomaar de zoveelste bierwandeling, dit is een bierervaring, gebracht door een team van professioneel opgeleide BierGidsen, kenners van de stad en haar bier- en brouwcultuur. Iedere bierstad én haar biergeschiedenis zijn nauwkeurig onderzocht en omgezet in een spannend, verrassend en verrijkend bierverhaal langs talloze historische locaties, de betere bierhuizen en onverwachte smaken.

ONTDEK DE BIERCULTUUR
VAN NEDERLAND

Vaak wordt de vraag gesteld: klopt het dat Nederland een grotere biercultuur kende dan België en Duitsland? Ontdek tijdens een drie uur durende BierWandeling door de historische Nederlandse biersteden of dat wel zo was. Vast wel…, en kom genieten van bier in de middeleeuwse stad.

Tijdens elke BierWandeling wordt de deelnemer ondergedompeld in de stadsgeschiedenis gecombineerd met talloze bier- en brouwverhalen die ermee verweven zijn. Met verhalen over het plaatselijke kroegleven, de bieren die men vroeger dronk en tal van bijzonderheden die ervoor zorgen dat u totaal anders tegen de stad aan gaat kijken. Met onderweg een bezoekje aan de leukste en mooiste cafés van de stad en vergeten plekjes, de verloren hoekjes van de stad.

Leer bierproeven met daarbij een mooi bierverhaal en ontdek de rijkdom van onze huidige biercultuur. Heel rijk, dat zondermeer, maar in de middeleeuwen nóg rijker en vaak heel bijzonder. Met biernamen als Val, Knol, Ysrahel en Pharao. Wat waren Kluun, Raaf of Mol voor bieren? En was het Nederlandse Princessebier inderdaad een voorloper van het populaire Engelse India Pale Ale? In menig bierstad ontdekt u wel een eigen of bijzonder biertype of een bier dat zo uitzonderlijk was, dat het tot ver over de landsgrenzen werd verkocht.

De professionele BierGids laat u op een totaal ander manier de, soms wat eigenwijze en vaak geheimzinnige, middeleeuwse stad zien. Een ontdekkingstocht met veel bierbeleving langs bierkaaien, bierpleinen, bierhuizen, bierhoven en (niet te missen) bierbrouwerijen.

proost
Knappe man

Avontuurlijke Ervaringen

In groep geur en smaak appreciëren en tegelijkertijd het bierverhaal leerzaam, interactief en

doorspekt met humor ontdekken,

creëert de perfecte bierbeleving.

Onze BierGidsen zijn ervaren en betrokken en voorzien onze gasten

altijd van een geweldige bierervaring.

bottom of page